Charlie Eddus, Front End Developer på Creuna i Stockholm

Hej Charlie, du har ju gått Front End Developer på Medieinstitutet och vi är lite nyfikna på hur det har gått för dig efter examen.

Vad arbetar du som och på vilket företag?

– Jag jobbar som front end-utvecklare på Creuna. Creuna är en av Nordens ledande digitala byråer som totalt består av 350 personer fördelat på sex olika kontor. Vi jobbar med kunder som till exempel Apoteksgruppen, Arla, Libero, Libresse, Stockholms stad och SVT. Ta gärna en titt på vårt Stockholmskontor – en gammal biograf och kyrka mitt på Kungsholmen – så här ser det ut på Creuna >>

Varför ska man läsa webbutveckling på Medieinstitutet?

– Jag tycker att utbildningen Front End Developer har en bredd där jag som student får möjlighet att lära mig om många områden för att sedan kunna fördjupa mig i det som intresserar mig mest. Sedan tycker jag också att det är toppen att utbildningen har en ledningsgrupp bestående av relevanta personer från branschen, personal från skolan samt elever. Det allra bästa var att vi hade en väldigt kompetent och kunnig huvudlärare.

Hur ser behovet av din kompetens ut i branschen?

– Min uppfattning är att det finns ett väldigt stort behov av front end-utvecklare, i alla möjliga former och på olika typer av företag.

Var tror du att du är om tre år?

– Eftersom jag trivs väldigt bra på Creuna så är jag förhoppningsvis kvar här.

Har du några råd till de som söker våra utbildningar inom webbutveckling till hösten?

– Om man inte har programmerat tidigare så skulle jag rekommendera att ta en kort kurs i grundläggande front end-utveckling, eller åtminstone läsa några bra bloggar/böcker och prova på lite på egen hand. Även om det kanske inte förväntas att du ska kunna programmera innan du börjar så tycker jag att det kan finnas anledning att ha lite koll innan. Det kommer att göra allt så mycket lättare – att hänga med, att förstå helheten och att kunna utvecklas snabbare. Men framförallt så tror jag att det viktigaste är att komma ihåg att även om någon del av utbildningen kan kännas tung och svår så kommer du få tillbaka tiden du lägger flera gånger om. Min uppfattning är att utbildningen bygger på relevanta områden som du faktiskt kommer att jobba med i arbetslivet, så det är lika bra att lära sig dom under utbildningen. Mitt sista råd är att söka LIA i tid, och ta inte första bästa utan försök välja det som du tror passar dig bäst.

Läs mer om våra utbildningar inom webbutveckling och IT här >>