Medieinstitutet finns i Göteborg

Under en konferens för några år sedan undrade en av våra utbildningsledare varför vi bara finns i Stockholm. Det var en bra fråga och tanken på att etablera oss på Västkusten var född. Och idag kan vi erbjuda flera utbildningar på vår skola som ligger centralt i Göteborg.

Webbkommunikatör sociala medier är en av våra äldsta och mest populära utbildningar. Under årens lopp har hundratals studerande i Stockholm tagit examen från WKS (som vi kallar utbildningen till vardags). Inte nog med det, minst 90 %  har jobb inom yrkesområdet sex månader efter examen.

Tina Herdin är utbildningsledare i Göteborg och navet i utbildningen. Det är henne de studerande kan vända sig till om det skulle behövas. Bland flera saker så är närheten till våra studerande något vi är extra stolta över. Utan våra engagerade utbildningsledare skulle vi dock stå oss slätt. Häromveckan var Tina på ett frukostevent tillsammans med WKS-klassen.

– Vi var på ett frukostevent på Dentsu Aegis Network tillsammans med Facebook, Snapchat och Isobar. Grymt inspirerande och intressant, säger Tina Herdin.

Praktiken är viktigt del i våra utbildningar

Så här glada är våra studenter när vi hälsar på dem på deras olika praktikplatser.

Efter examen arbetar våra före detta studenter bland annat på byråer, kommunikationsavdelningar och i organisationer. Evelina Jörhov som tog examen år 2016 arbetar hon idag på den digitala marknadsföringsbyrån Iprospect –  när hon inte medverkar i Dagens Media.

En annan utbildning som du kan läsa i Göteborg är Front End Developer. Det är en fullstack-utbildning för dig som gillar att programmera med JavaScript. Många tror tyvärr fortfarande att det bara är killar som söker sig till den här typen av utbildningar. Just därför är det roligt att kunna berätta att över hälften av studenterna på en våra FED-utbildningar är just tjejer.

Går du igång på kombinationen e-handel och programmering? Då är kanske Webbutvecklare inom e-handel något för dig. Lite kortfattat kan man säga att du efter examen kommer ha kunskap om de ledande e-handelssystemen på marknaden och hur de fungerar. HTML 5 och PHP är bara två av språken du lär dig.

Övriga utbildningar som vi planerar att starta nästa höst i Göteborg är Digital Content Designer och Onlinemarknadsförare. Ansökan öppnar 15 februari 2019