Webbutveckling med spetskompetens inom e-handel

Den här utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

E-handeln har vuxit explosionsartat de senaste åren, men fortfarande finns det många delar inom området med stor utvecklingspotential; bygg, heminredning, leksaker, sport och fritid och apotek. Dagligvaruhandeln har knappt startat sin resa inom e-handel. De flesta bedömare räknar med en fördubbling av e-handeln de kommande fem åren. Här kommer det behövas många webbutvecklare med spetskompetens inom e-handel och som förstår e-handelns utmaningar och tekniska system.

Webbutveckling mot e-handelsplattformar

På utbildningen Webbutvecklare inom e-handel kommer du få en kompetens inom ledande e-handelssystem på marknaden och hur de fungerar. Du kommer att lära dig utveckla och programmera med märk- och skriptspråk som HTML5, CSS3, Javascript/jQuery, PHP och XML. Du kommer att lära dig om databaser och interaktion mellan olika databassystem. Du lär dig hur man interagerar mellan olika order- och affärssystem, betalningslösningar och externa system för att skapa det flöde och orderhantering som ställs på dagens men även morgondagens e-handel.

Exempel ur innehållet:

 • E-handel – hur man organiserar en fungerande e-handel både internt och externt
 • M-handel och omnichannel – dagens krav på e-handel i mobilen och hur sociala kanaler och andra digitala kanaler, t.ex. sökmtorer, prisjämförelse med mera spelar en stor roll
 • Webbutveckling – HTML5, CSS3, Javascript, jQuery, XML med mera
 • Systemutveckling – PHP, objekt- och funktionsorienterad programmering, optimering och testning, servermiljö och serverteknik
 • Databasteknik – datasbaskunskap, databaskoppling, databaskommunikation, verktyg och optimering av databaser, SQL, MySQL, med mera
 • Responsiv webbutveckling – hantera relevanta mobila lösningar och mobil e-handel
 • E-handelssystem – utveckla mot de vanligaste e-handelssystemen t.ex. Magento
 • Systemstöd och tredjepartssystem – betalsystem, affärssystem och logistik inom e-handel
 • Digital marknadsföring och kanaler – sökmotoroptimering, sökmarknadsföring, Google Analytics, spårningskod, sociala medier, prisjämförelsesajter med mera

Läs gärna mer om kunskaper och färdigheter efter avslutad utbildning och titta gärna närmare på utbildningens innehåll.

Ökat behov av kompetens

Utbildningens syfte är att svara mot e-handelns ökande behov av kompetens inom teknik och webbutveckling. Behovet finns både hos IT-konsulter och hos deras uppdragsgivare inom e-handel och traditionell handel. Efterfrågan på duktiga webbutvecklare har länge varit stor, men i och med smartphones och surfplattornas snabba utbredning har behovet accelererat.

Samarbete med branschaktiva byråer och företag

Tack vare Medieinstitutets nära samarbete med branschaktiva företag som Svensk Digital Handel, Klarna och Softronic kan du som student vara säker på att få en utbildning som ligger nära det du kommer jobba med i ditt framtida arbetsliv.

 • De flesta av våra föreläsare arbetar inom branschen. Bland dessa innefattas representanter från bl.a. Apegroup, Chas Visual Management, Dustin och många fler. Med representanter från flera branschaktiva företag kan du som student räkna med arbetsuppgifter som är kopplade till ditt framtida yrkesliv.
 • En stor del av utbildningen utgörs av Lärande i arbete (LIA) vilket är vad våra praktikperioder kallas. Utbildningen består av två praktikperioder (sammanlagt 25 veckor) som ger dig som student en möjlighet att få kompetens inom e-handelssystem, webbutveckling, systemutveckling, med mera, samt möjligheten att växa in i din framtida yrkesroll. Praktiken är dock mer än bara träning; det är en fot in i arbetslivet och framtida arbetsmöjligheter.

Möjlighet att arbeta med allt från webbutvecklare till teknisk produktionsledare

Efter avslutad utbildning kommer du ha färdigheter inom bland annat PHP-utveckling, datateknik, webbutveckling och responsiv webbdesign. Du kommer till exempel kunna arbeta som Webbutvecklare med inriktning mot e-handel, Webbutvecklare, Teknisk produktionsledare inom e-handel, Utvecklare och beställare av e-handelsplattformar, Kravställare av nya funktioner inom området e-handel/e-tjänster.

Saknar du Webbutveckling 1?

Webbutveckling 1 innebär att du har färdigheter inom html 5, Css3, och lättare färdigheter i javascript. Har du grundläggande behörighet och särskild behörighet i Matematik 2/B men saknar Webbutveckling 1?

Lämna in din ansökan till utbildningen så kommer du att bli erbjuden olika alternativ.