Efterfrågan på duktiga webbutvecklare har länge varit stor, men i och med smartphones och surfplattornas snabba utbredning har behovet accelererat.

 

E-handeln växer explosionsartat och man räknar med en fördubbling de kommande fem åren. Därför finns det ett enormt behov av webbutvecklare med spetskompetens inom e-handel och som förstår branschens utmaningar och tekniska system.

Ledande e-handelssystem

Utbildningen Webbutvecklare inom e-handel ger dig kompetens inom ledande e-handelssystem. Du lär dig utveckla och programmera i HTML5, CSS3, Javascript/jQuery, PHP och XML. Du får kunskaper om databaser och hur de kan interagera mellan order- och affärssystem, betalningslösningar och externa system. Du blir expert på att skapa det flöde och orderhantering som ställs på dagens men även morgondagens e-handel.

Branschaktiva byråer och företag

Medieinstitutet har ett nära samarbete med företag som Svensk Digital Handel, Klarna och Softronic därför kan du som student vara säker på att få en aktuell utbildning som är efterfrågad.

Yrkesverksamma lärare och föreläsare

De flesta av våra föreläsare arbetar inom branschen som till exempel Apegroup, Chas Visual Management, Dustin och många fler. Med representanter från flera branschaktiva företag kan du som student räkna med en utbildning som är direkt kopplad till ditt framtida yrkesliv.

Praktik på ledande branschföretag

En stor del av utbildningen utgörs av praktik eller Lärande i arbete (LIA) som vi kallar det. Du tillbringar 25 veckor uppdelat på två perioder på ett branschföretag. Där får du möjligheten att växa in i din yrkesroll och skapa framtida arbetsmöjligheter.

Karriär?

Efter avslutad utbildning kommer du ha färdigheter inom bland annat PHP-utveckling, datateknik, webbutveckling och responsiv webbdesign.

Du kommer till exempel kunna arbeta som Webbutvecklare med inriktning mot e-handel, Webbutvecklare, Teknisk produktionsledare inom e-handel, Utvecklare och beställare av e-handelsplattformar, Kravställare av nya funktioner inom området e-handel/e-tjänster.

Läs mer om utbildningen här