Jubel på Elevera Education Group

Kvalitetsauktorisering och stort personalengagemang har givit resultat för Elevera Education Group. Skolkoncernen fick hela 23 nya yh-utbildningar beviljade till hösten 2019. Det innebär att det totalt med de befintliga klasserna kommer att sitta ungefär 1 700 elever i någon av koncernens fyra skolor när höstterminen börjar.

Elevera Education Group befäster sin position som marknadsledande på yh-utbildningar. Tisdagen den 29 januari meddelade yh-myndigheten sina beviljade utbildningar med start hösten 2019. Elevera-koncernen med sina fyra skolor Medieinstitutet, Stockholm School of Business, Travel Education Centre och John Ericsson Institutet fick hela 23 utbildningar beviljade.

Ett kvitto på att vi gör allt rätt

–Den stora tilldelningen är ett kvitto på att utbildningarna vi tar fram i nära samarbete med branschföretagen är extremt relevanta. Tillsammans har vi ringat in de stora rekryteringsområdena och kommer utbilda våra elever till kvalificerade jobb i branscher där de är efterlängtade, säger Runo Lundström, en av grundarna till Elevera Education Group

När beskedet kom jublades det på de befintliga skolorna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Optimismen är stor och ledningen utesluter inte en expansion till fler orter i framtiden.

Nu ser vi resultatet

– Vi kan nu se resultatet av en långsiktig laginsats. Medieinstitutet fick 14 av 16 sökta utbildningar, vilket är oerhört bra. Men det är även ett stort ansvar, och vi kommer göra allt för att överträffa förtroendet som yrkeshögskolemyndigheten har visat oss. Bra för oss, eleverna och i slutändan företagen och hela Sverige, säger Erik Bodén, en av grundarna till Elevera Education Group

Ingen överraskning

Den stora tilldelningen kom dock inte som en total överraskning eftersom koncernen medvetet satsar på en kontinuerlig kvalitetsförbättring. De senaste årens höga resultat i elevutvärderingarna har visat att man är på helt rätt väg.

–I januari blev den sista skolan kvalitetsauktoriserad av Branschorganisationen Almega. Det är en hård granskningsprocess och vi är stola över att vara en av få yrkeshögskolor som har klarat kvalitetskraven, säger Runo.

Fylla klasserna

Nu börjar arbetet med att fylla klasserna och ge eleverna de allra bästa förutsättningarna för att få jobb efter utbildningen. Koncernen har ett snitt på 9,4 av 10 i arbete efter examen. Det är ett bevis på att regeringens satsningar på yh-utbildningar ger resultat.

Om Elevera Education Group

Elevera Education Group är en av Sveriges ledande utbildningsanordnare inom YH. De har bedrivit utbildningsverksamhet sedan 1989 och YH-utbildning sedan 2004. För närvarande utbildas, utvecklas och inspireras över 1500 studenter på våra YH-skolor Medieinstitutet, Travel Education Centre, John Ericsson Institutet och Stockholm School of Business, i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vi samarbetar med bland andra
+46social / 56K Digital / Actionist / Antrop / Avidly / Belly Balance / BerntzonBylund / Cilbuper IT AB / Dagny / Dear Friends / Designkontoret Silver & Identity Works / Det. / Doberman / Essity / Estrella / Excellence Management / F&B Factory / Fröjd / Google / Göteborgs Universitet / Grebban Design AB / Gullers Grupp / Helsingborg Design LAB / Involve / IVEO / JMWGolin / King / Le Pacte / LEIA Health / MediaCom / Microsoft / Minnesota / MQ / New Republic / Nexer / Nexer Recruit / Nine Yards / One.com / Plejd AB / Pyramid / Salgado / Scream / Seventy / Spotlight / Stendahls / the amazing society / Topvisible / VASS Productions / W Communications / Wenderfalck / Westander /