E-learning

Kort YH-kurs 12 veckor 30 Yh-poäng
Distans
50 %, halvfart. Öppen för Sen anmälan
Studieperiod: 2023-10-09--2023-12-29
Utbildningsledare: Nils Carlberg nils.carlberg@medieinstitutet.se
Distans + Kostnadsfri + CSN

Möt de nya kraven för digitalt lärande

En kort kurs som lär dig att självständigt analysera verksamhetens behov samt att planera, samverka och producera manus för digitalt lärande enligt de nya kraven.

Förändrade förutsättningar för lärandet

Förutsättningarna har förändrats stort med ökad digitalisering påskyndad av pandemin. Kraven på e-lärandeproduktionen har förändrats. Vi är mitt i en omställning och det individdrivna lärandet är i fokus nu, utifrån organisationens behov. Man behöver kunna kombinera media på nya sätt än de traditionella, men pedagogiken är fortsatt central.

Det här lär du dig

Efter utbildningen har du kompetens att självständigt kunna analysera verksamhetens behov samt planera, samverka och producera manus för att stödja ett systematiskt lärande i en organisation. Du lär dig också att följa upp resultat och effekter på kort och lång sikt.

Målet med kursen

Målet med kursen att du får en grundläggande förståelse för de särskilda utmaningar och förutsättningar som råder för digitalt lärande i organisationer under förändring.

Efter avslutad utbildning har du färdigheter i att tillämpa

  • förändringar och krav på lärande i organisationer
  • kunskaper om hur man analyserar verksamhetens behov
  • best practice i att stödja systematiskt lärande i organisationer
  • de förändrade verktygen och arbetsmetoderna
  • best practice i innehålls- och manusprocessen och analysera resultat och effekter på kort och lång sikt.

Auktoriserat utbildningsföretag

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva genomförandet medverkar arbetslivet i olika former: Lärare, handledare och undervisningspersonal utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå kursen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Kursen berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Kompetensutveckling på LinkedIn

Alla studerande på Medieinstitutets korta utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom 16 000 onlinekurser.

Behörighet

  • Slutbetyg från gymnasium
  • Yrkeserfarenhet: 1 års dokumenterad yrkeserfarenhet inom arbete med digitalt lärande, utbildning, kompetensutveckling, HR och/eller kommunikation.

Upplägg

Kostnadsfri
Kursen är kostnadsfri och vänder sig till dig som är yrkesverksam.

På distans
Utbildningen går utmärkt att kombinera med arbete och har ett flexibelt upplägg som gör att du kan följa undervisningen på distans via streamad livesändning. Utöver detta förväntas kursdeltagaren själv ta del av inläsningsmaterial, studieuppgifter, gruppövningar mm.

Mycket av verklighetsanknytningen i utbildningen utgörs av praktisk tillämpning med skarpa projekt, detta för att hela tiden koppla teoretiska kunskaper till färdighetsträning. Utbildningen innehåller studieuppgifter oberoende av tid och rum i form av filmade föreläsningar och projekt, såväl individuella som i grupp.

Mycket av verklighetsanknytningen i utbildningen utgörs av praktisk tillämpning med skarpa projekt, detta för att hela tiden koppla teoretiska kunskaper till färdighetsträning. Utbildningen innehåller studieuppgifter oberoende av tid och rum i form av filmade föreläsningar och projekt, såväl individuella som i grupp.

CSN
Kursen är CSN-berättigad. Mer om att söka studiemedel kan du läsa på csn.se. YH finns under ”Studerande övriga utbildningar”. Kursen räknas som en yh-utbildning.

Ansökan

Sen anmälan

Sen anmälan betyder att sista ansökningsdag har passerat, men att vi tar emot ansökningar till reservplatser. Sena anmälningar antas i turordning, det innebär att vi erbjuder alla som är behöriga plats i den ordning ansökningarna kommer in till oss. Tänk därför på att ladda upp de betyg/intyg som krävs för att styrka din behörighet så fort som möjligt. När utbildningen är helt full tar vi bort möjligheten att göra en sen anmälan.

Relaterade utbildningar

Inga relaterade utbildningar hittades

Vi samarbetar med bland andra
+46social / 56K Digital / Actionist / Antrop / BerntzonBylund / Cilbuper IT AB / Dagny / Dear Friends / Designkontoret Silver & Identity Works / Det. / Doberman / Essity / Estrella / Excellence Management / F&B Factory / Fröjd / Google / Göteborgs Universitet / Grebban Design AB / Gullers Grupp / Helsingborg Design LAB / Involve / IVEO / JMWGolin / King / Le Pacte / MediaCom / Microsoft / Minnesota / MQ / New Republic / Nexer / Nexer Recruit / Nine Yards / One.com / Plejd AB / Pyramid / Salgado / Scream / Seventy / Spotlight / Stendahls / the amazing society / Topvisible / VASS Productions / W Communications / Wenderfalck / Westander /