Webbutvecklare med spetskompetens
En populär YH-utbildning som ger dig extremt efterfrågad kompetens inom webbutveckling, dessutom får du spetskunskaper inom e-handel.
YH-utbildning för dig som gillar problemlösning
På YH-utbildningen Webbutveckling inom e-handel lär du dig att hantera databaser, bygga responsiva webbplatser samt API:er mot backendsystem. Utbildningen innehåller både frontend- och backendutveckling med tyngd på backend. En utbildning som passar dig som är kreativ och gillar problemlösning.
Skapa morgondagens e-handel
Det är ingen hemlighet att E-handeln växer explosionsartat och branschen räknar med en fördubbling de kommande åren. Det finns dessutom många affärsområden som fortfarande har enormt stor utvecklingspotential. Precis där kommer du som blivande webbutvecklare in i bilden.
I klassrum eller på distans
Till hösten 2022 startar det två klasser; en på plats i Stockholm och en på distans. Innehållet i utbildningarna är identiska. Utbildningen i Stockholm kräver dock inte lika mycket disciplin och fokus som distansklassen.
Både bredd och djup
På utbildningen Webbutvecklare inom e-handel får du kunskap om ledande e-handelssystem på marknaden. Du lär dig att utveckla och programmera med märk- och skriftspråk som HTML5, CSS3, Javascript, PHP, JSON och SQL. I utbildningen lär du dig också att interagera mellan olika order- och affärssystem, betalningslösningar och externa system. Du får både bredd och djup med fokus på backendutveckling.
Det är ett framtidsjobb som bara växer och växer. Det handlar inte bara om att ta fram nya projekt. Det handlar även om att underhålla och förvalta de som finns”. Maria Cetinic
Maria Cetinic tog examen från Webbutvecklare inom E-handel för tre år sedan. Idag är hon framgångsrik gränssnittsutvecklare på TietoEVRY. Här kan du läsa vad hon tycker om branschen och utbildningen.
På utbildningen får du bland annat lära dig:
- E-handel – hur man organiserar en fungerande e-handel både internt och externt. M-handel och omnichannel – dagens krav på e-handel i mobilen.
- Front- och backendutveckling – HTML5, CSS3, JavaScript, React, Vue, PHP, JSON och SQL.
- Systemutveckling – PHP, objekt- och funktionsorienterad programmering, optimering och testning, servermiljö och serverteknik
- Databasteknik – datasbaskunskap, databaskoppling, databaskommunikation, verktyg och optimering av databaser, SQL, med mera
- Responsiv webbutveckling – hantera relevanta mobila lösningar och mobil e-handel
- E-handelssystem – utveckla mot någon av de vanligaste e-handelssystemen.
- Systemstöd och tredjepartssystem – betalsystem, affärssystem och logistik inom e-handel
Yrkeskompassen
Arbetsförmedlingen konstaterar i Yrkeskompassen att Mjukvaru- och systemutvecklare har mycket goda möjligheter till arbete. Det råder en bristsituation i samtliga regioner i landet och mycket liten konkurrens om jobben. Samhället går allt mer mot digitala lösningar för olika tjänster som ständigt behöver utvecklas. Efterfrågan på mjukvaru- och systemutvecklare kommer därför vara fortsatt stor de kommande åren. .
Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.
9 av 10 får jobb
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.
Nära samarbete med branschen
Medieinstitutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp som till exempel:Nordic Web Team, Vaimo, Isobar, Simplify, Star Republic, Embrk Studios, Cilbuper IT AB, Excellence Management, Grebban Design AB, Plejd AB, ID kommunikation, Cool Stuff, Dynamic Dog, NodeBite, Great Agnecy, OAWA, Odd Hill och många fler.
Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).
Vi följer riktlinjerna från FHM
Utbildningen sker i klassrum på respektive ort, men under pandemin genomförs utbildningen utifrån de riktlinjer och råd som gäller från Folkhälsomyndigheten.
Efter examen kommer du bland annat att kunna arbeta som:
- Webbutvecklare med inriktning mot e-handel
- Webbutvecklare
- Backendutvecklare
- Teknisk produktionsledare inom e-handel