Student

”Front End Developer är ett riktigt bra val”

Träffa Jessica Tennfors, 22 år från Stockholm läser första året av två på utbildningen Front End Developer på Medieinstitutet.

Jessica tycker att utbildningen känns personlig med mycket stöd från lärarna och med ämnen som är kopplade till arbetslivet.

– Det är stor efterfrågan på Front-end utvecklare just nu så utbildningen känns som ett riktigt bra val, berättar Jessica.

Varför valde du att läsa Front End Developer på Medieinstitutet?

– Jag visste att jag ville hålla på med webb men inte exakt vad jag ville läsa. Jag kollade runt en hel del och hittade Medieinstitutets Front-endutbildning. Den intresserade mig jättemycket och jag kunde inte hitta en enda kurs i utbildningen som jag tyckte verkade tråkig. Perfekt tänkte jag och gick på deras Öppet Hus. Där ställde jag massa frågor, träffade personalen och när jag gick därifrån hade jag bestämt mig att det var där jag ville gå.

– Jag var lite rädd att det bara skulle vara killar som sökte till utbildningen men på Öppet Hus var det faktiskt väldigt blandat. Jag tyckte upplägget på utbildningen verkade riktigt bra med mycket teori år ett och sedan praktik större delen av år två.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?

– I början av utbildningen läste vi html, css och lite design. Nu läser vi Javascript och till våren börjar vi en PHP kurs.  Vi varvar föreläsningar med övningsuppgifter och inlämningsuppgifter och det finns även mycket tid för självstudier. Varje kurs avslutas med en tenta. Just nu jobbar vi med ett grupprojekt där vi ska göra en mobil webbapp. Det vi lärt oss i tidigare kurser återkommer i allt vi gör. Eftersom vi bara är 32 studenter i klassen finns det mycket utrymme för hjälp och handledning vilket är väldigt uppskattat.

Hur är lärarna och klassen?

– Skolan är ganska liten så det känns personligt och man får bra kontakt med lärarna. Lärarna är yrkesverksamma och väldigt duktiga. Det är hälften tjejer och hälften killar i klassen vilket också är jätteroligt. Just eftersom det är en liten skola så finns det inget direkt studentliv. Det är fredagspub på skolan ibland men utöver det så händer det inte så mycket.

Vilka karriärmöjligheter finns efter examen och vilket är ditt drömjobb?

– Efter utbildningen så blir man Front End Developer och kan jobba som webbutvecklare/webbdesigner. Det är redan företag som har hört av sig till skolan och undrar när vi tar examen. Det är stor efterfrågan på front-end utvecklare just nu så utbildningen känns som ett riktigt bra val. Mitt drömjobb är att jobba på Google.

Tror du att du kommer att plugga mer framöver?

– Just nu är jag sugen på att komma ut och börja jobba efter utbildningen, men kanske kommer jag fördjupa mig mer i programmering om några år.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

– Just nu håller vi på med ett grupparbete där vi gör en mobil webbapp. Min grupp gör ett spel. Det är riktigt kul och utmanande att lösa uppgiften tillsammans. Det är kul att man ser resultat på en gång och det är jätteskönt när man får koden att fungera som man vill.

Varför skulle du rekommendera utbildningen till andra?

– Utbildningen är väldigt personlig och vi får mycket hjälp av lärarna om vi behöver. Ämnena vi läser är verkligen kopplade till arbetslivet och vi blir uppdaterad på det senaste inom branschen.

Vilket är ditt bästa råd till en blivande student vid din utbildning?

– Motivation tar dig väldigt långt och satsar du på att plugga mycket vid sidan av skolan så blir det mycket lättare och roligare. Programmeringen är rätt jobbig till en början och det kan kännas jättefrustrerande, men det gäller bara att nöta och låta det sjunka in så släpper det tillslut. Jag tror det är viktigt att inte jämföra sig med de andra i klassen för alla har olika erfarenhet sedan tidigare.

Till utbildningssidan för Front End Developer

Vi samarbetar med bland andra
+46social / 56K Digital / Actionist / Antrop / Avidly / Belly Balance / BerntzonBylund / Cilbuper IT AB / Dagny / Dear Friends / Designkontoret Silver & Identity Works / Det. / Doberman / Essity / Estrella / Excellence Management / F&B Factory / Fröjd / Google / Göteborgs Universitet / Grebban Design AB / Gullers Grupp / Helsingborg Design LAB / Involve / IVEO / JMWGolin / King / Le Pacte / LEIA Health / MediaCom / Microsoft / Minnesota / MQ / New Republic / Nexer / Nexer Recruit / Nine Yards / One.com / Plejd AB / Pyramid / Salgado / Scream / Seventy / Spotlight / Stendahls / the amazing society / Topvisible / VASS Productions / W Communications / Wenderfalck / Westander /