Jag älskar att springa ifrån problemen!

En framgångsmaskin som är programmerad att springa marathon på elittid. Möt en av Medieinstitutets mest älskade lärare och föreläsare Sebastian Tegel.

Mannen, myten och legenden. Sebastian Tegel är framgångsrik i precis allt han gör. Som exempel kan nämnas hcp 6 i golf, marathon på 2 timmar och 57 minuter. Dessutom är han rolig, smart och är väldigt omtyckt av både kollegor och studenter.

Hur länge har du föreläst hos Medieinstitutet?

2012 fick min dåvarande chef en förfrågan om vi hade någon kunde undervisa i Sharepoint. Han skickade mig och sedan dess har jag på olika sätt varit inblandad i utbildningarna inom webbutveckling.

Hade du tidigare erfarenhet av undervisning?

När jag studerade elektroteknik på KTH 1998-2003 var jag även övningsassistent. Det innebar att jag och fick prova på lärarjobbet och jag gillade det.  Det är fantastiskt att få bidra till att studenterna får ökade kunskaper och växer som människor. Jag har tagit med mig de bästa bitarna från universitetslärande in till Medieinstitutet.

Varför ska man läsa webbutveckling?

Varför ska man inte läsa webbutveckling? Som webbutvecklare har du fullständig kontroll. Du kan göra vad du vill med Javascript och är gud i din egen lilla bubbla. Jag brukar säga att det bara finns 10 personer i världen, de som kan räkna binärt och de som inte kan det. Det sista får du fundera på en liten stund.

För vem passar utbildningen?

Vetgiriga och ambitiösa elever är självklart en ynnest att få möta. Men sanningen är att alla kan alla kan lära sig programmera. Spelar ingen roll om du tycker det är kul med matte. Mina superkrafter är att förklara teknik på ett enkelt sätt. Exempelvis kan jag lära eleverna tillräckligt mycket javascript på fyra dagar så att de själva kan bygga enklare webbshopar.

Vad gör du när du inte är i skolan?

På fritiden, när jag inte är hemma med min fru och mina två barn så spelar jag golf eller springer marathon. Är lite stolt över att jag nu har nått mitt maratonmål på 2 timmar och 57 minuter. Springa är ett bra komplement till webbutveckling. Jag får utlopp för frustrationen och kan faktiskt komma på tekniska lösningar under ett lopp. Mitt nya långsiktiga mål är att komma ner till nollhandikapp i golf. Jag ligger på Hcp 6 idag så det är en bit kvar.

Tack för pratstunden Sebastian. Vi hoppas att vi får se dig i skolan i många år till.
Här kan du läsa mer om utbildningen Webbutvecklare inom E-handel

Vi samarbetar med bland andra
+46social / 56K Digital / Actionist / Antrop / Avidly / Belly Balance / BerntzonBylund / Cilbuper IT AB / Dagny / Dear Friends / Designkontoret Silver & Identity Works / Det. / Doberman / Essity / Estrella / Excellence Management / F&B Factory / Fröjd / Google / Göteborgs Universitet / Grebban Design AB / Gullers Grupp / Helsingborg Design LAB / Involve / IVEO / JMWGolin / King / Le Pacte / LEIA Health / MediaCom / Microsoft / Minnesota / MQ / New Republic / Nexer / Nexer Recruit / Nine Yards / One.com / Plejd AB / Pyramid / Salgado / Scream / Seventy / Spotlight / Stendahls / the amazing society / Topvisible / VASS Productions / W Communications / Wenderfalck / Westander /