Professionell videoredigering till medieproduktion

Utbildningen för dig som vill arbeta med professionella produktioner för tv, webb och mobil

Den här utbildningen riktar sig till dig som vill jobba professionellt med sändningsproduktioner för tv, webb och mobil. Utbildningen kombinerar kurser inom bland annat videoredigering, dramaturgi/storytelling samtdigital effekt och grafisk animation – detta för att matcha den snabba digitala utvecklingen på arbetsmarknaden som ställer höga krav på yrkesrollen Professional Video Editor.

Utbildningen erbjuder dessutom dig som student ett första steg in i arbetslivet genom flera praktikperioder.

Läs gärna mer om kunskaper och färdigheter efter avslutad utbildning och titta gärna närmare på utbildningens innehåll.

Brist på redigerare med rätt kompetens på arbetsmarknaden

Det visuella berättandet växer explosionsartat och konsumenterna kräver hög kvalitet. Det råder idag en brist på professionella redigerare som besitter den kunskap och kompetens som krävs för att vara konkurrenskraftig.

I takt med att alltfler program produceras och det visuella berättandet blir allt mer avancerat blir yrkesrollen Profesional Video Editor dessutom allt mer specialiserad och är idag ett specialistyrke. För att bli en duktig redigerare behöver man först den värdefulla bas som utbildningen initialt ger.

Branschen präglas av entreprenörskap, uppdrag och projektanställning. Detta innebär att det finns goda förutsättningar för att starta eget företag eller arbeta som ”frilans”.

 

Nära samarbete med branschaktiva företag som UR och Mastiff ger utbildningen en djup förankring i arbetslivet

Tack vare Medieinstitutets nära samarbete med branschaktiva företag kan du som student vara säker på att få en utbildning som ligger nära det du kommer jobba med i ditt framtida arbetsliv.

  • De flesta av våra föreläsare arbetar inom branschen. Bland dessa innefattas representanter från UR (Utbildningsradion), ART89 Television, MTG, Adobe Systems Nordic AB, Comunicado och många fler. Med representanter från så många branschaktiva företag kan du som student räkna med arbetsuppgifter som är kopplade till ditt framtida yrkesliv.
  • En stor del av utbildningen utgörs av Lärande I Arbete (LIA) vilket är vad våra praktikperioder kallas. Utbildningen består av två praktikperioder (sammanlagt 24 veckor) som ger dig som student möjligheten att växa in i din framtida yrkesroll. Praktiken är dock mer än bara träning; det är en fot in i arbetslivet och framtida arbetsmöjligheter

Möjlighet att jobba med allt från videoredigering till onlineproduktion

Efter avslutad utbildning kommer du till exempel kunna arbeta Professional Video Editor, efterbearbetningsspecialist, redigerare, grafiker och animatör, colorist samt ihopsättare / Digital Intake Technican (DIT).