För dig som vill arbeta med produktion av rörlig media.

Att arbeta med TV-produktion innebär att du skapar rörligt innehåll som informerar, underhåller eller påverkar. Utbildningen ger dig kompetens att producera tv i stilar som till exempel reality, studio, reklamfilm och drama.

 

Den här utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Stor bredd

Du får lära dig alla delar i en TV- och videoproduktion. Utbildningen möter produktionsbolagens kompetenskrav för att få producera program för till exempel TV och webben inom olika genrer. Utbildningen motsvarar även arbetslivets krav på kompetenser inom foto, ljud, ljus och redigering. Utbildningen passar dig som är kreativ och brinner för video content.

Kompetens för att lyckas

Att arbeta med rörligt media handlar om att kunna beröra och väcka känslor. TV-produktionspecialist ger dig den multikompetens som krävs idag för att lyckas i TV- video- och webbTV-branschen. Du får lära dig allt från tekniken bakom och nyhetsjournalistik till projektledning och storytelling.

Några av kurserna som ingår är

Beställningsfilm och Reklamfilm
Drama
Fotografi och kamerateknik
Ljud
Ljussättning
Nyhetsjournalistik
Postproduktion och redigering
Produktion av content för online-kanaler
Projektledning
Reality
Studio

Praktikperioder

Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det gör att du får in en fot på företaget och har goda möjligheter till jobb efter examen.

Många karriärmöjligheter

Utbildningen TV-produktionsspecialist ger dig bred kunskap inom utveckling, teknik och produktion av rörlig video och media. Utbildningen kombinerar kurser inom produktion, postproduktion och berättande. Du får kompetens att efter examen arbeta som producent, fotograf, klippare eller reporter.

Stor efterfrågan

Behovet av examinerade TV-produktionsspecialister är stort de kommande åren. Kompetensen behövs inte bara i TV-branschen utan i alla företag och organisationer med digital närvaro. De flesta företag i Sverige förväntas idag erbjuda film och rörliga bilder.

Specialisten på TV-utbildningar sedan 2004

Medieinstitutet har utbildat hundratals TV-producenter sedan år 2004 och du tittar antagligen på deras produktioner dagligen. En stor andel av våra studenter jobbar idag hos de ledande mediehusen i branschen. Välkommen du också.

Läs gärna mer om kunskaper och färdigheter efter avslutad utbildning och titta gärna närmare på utbildningens innehåll.