YH-utbildningar hösten 2017

Alla utbildningar är kostnadsfria och berättigar till CSN.

Cloud Advisor

Cloud Advisor/IT Strateg – 1,5 år

Utbildningen för det ökande behovet av specialistkompetens inom molntjänster. Yrkesrollen är en IT-konsult med inriktning molntjänster Utbildningen innehåller installation, konfiguration och integration av moltjänster, teknik kontra affärsnytta, upphandling av molntjänster, projektledning inom drift av teknisk infrastruktur i molnet, med mera.

Digital Content Designer – 2 år

Utbildning inom design och produktion för digitala plattformar och kanaler. En ny generation designers med kompetens för layout mot alla typer av digitala skärmar. Innehåller bland annat visuell kommunikation, grafisk design, responsiv/mobil webbdesign, digital publishing, produktion för digitala storskärmar, etc.

Digital produktion för pedagogiskt verksamhet – 2 år deltid 50%

Utbildning för att producera digitala lärarresurser, hantera digitala verktyg och programvaror för produktion, hantera lärarplattformar och författarverktyg, med mera. Utbildningen ger även kompetens för att planera, upphandla, utbilda och administrera digitala lärarresurser och verktyg. Utbildningen är på distans och deltid 50%.

Front End Developer – 2 år

Utbildningen för dig som vill arbeta med webbutveckling med inriktning på responsiv design och mobila plattformar. Som Front End Developer kommer du få lära dig såväl webbdesign som att utveckla webbplatser för olika plattformar och enheter. Du kommer bl.a. lära dig HTML5, CSS3, Javascript, PHP, jQuery, WordPressutveckling, etc.

Learning Designer – e-learningspecialist – 2 år

Planera, producera och genomför utbildningar via digitala kanaler. Arbeta med lärande och kompetensutveckling i stora företag och organisationer. E-learningspecialist innebär manusproduktion, rörlig bild, texter, tester, övningar, ljud och bild för webb- och mobilproduktioner och e-learningproduktioner.

Onlinemarknadsförare – 1,5 år (Stockholm och Malmö)

Utbildningen för dig som vill jobba med sökmarknadsföring, digital annonsering, innehållsmarknadsföring och kampanjhantering/planering. På utbildningen kommer du får lära dig SEO, Google Adwords, automatiserad handel, social advertising, content marketing/native advertising, webbanalys och mycket mer i en bransch som är under ständig utveckling.

Redigerare – Professional Editor – 1,5 år

Utbildningen för dig som vill arbeta med professionella produktioner för tv, webb och mobil. Den här utbildningen riktar sig till dig som vill jobba professionellt med sändningsproduktioner för tv, webb och mobil. Du kommer lära dig allt från klippning till hur du hanterar sådant som ljud, bild och animationer. Utbildningen erbjuder dessutom dig som student ett första steg in i arbetslivet.

SharePoint-utvecklare – 1,5 år

Utbildningen för dig som vill arbeta med programmering och utveckling av innehåll för SharePoint; en av de största webbplattformerna i världen. Utöver en grundläggande kurs kommer du att ha möjligheten att studera allt från nätverk och datakommunikation till programmering och projektmetodik. Du kommer dessutom lära dig Visual Studio, Windows Server, etc.

TV-produktionsspecialist – 2 år

Utbildning inom TV-produktion med ett nära samarbete med kanaler och produktionsbolag. På utbildningen får du den multikompetens och helhetssyn som krävs för att klara av att leverera mot TV-branschen. Detta innefattar kunskap inom områden som teknik, projekthantering, journalistik, projektbudgetering, drama, etc..

Webbanalytiker – 1,5 år

Utbildningen för dig som vill erhålla spetskompetens inom digital analys, optimering av digital marknadsföring och konverteringsoptimering. Lär dig dagens analyssystem, som Google Analytics och Adobe Analytics, vilket kommer vara morgondagens verktyg till digital affärsutveckling och digital business.

Webbkommunikatör Sociala Medier – 2 år

Utbildning i digital kommunikation som tar fasta på den snabba utvecklingen inom webb och sociala medier. Lära dig hantera det skrivna ordet, journalistiska principer, sociala medier, bild och form, men även hantera CMS-system, med mera.

Webbutvecklare Content Management System – 2 år (Malmö)

Utbildning med inriktning på webbutveckling mot open-source CMS (Content Management System). Fokuset riktar sig mot utveckling mot WordPress och Drupal, vilket är de ledande open-surce webbpubliceringssystemen.

Webbutvecklare inom E-handel –
2 år (Stockholm och Göteborg)

Utbildning inom webbutveckling och teknik för e-handel och e-handelsplattformar. Morgondagens e-handel med mobila plattformar i en av våra snabbast ökande tillväxtbranscher. Lär dig javascript, php, databasutveckling, front-end (html & css), e-handelssystem, e-commerce, etc.