Digital kommunikatör SoMe – ett roligt yrkesval

Gillar du att skriva och publicera saker på sociala medier och på webben så är det här utbildningen du har letat efter. Du får lära dig att professionellt kommunicera med text, bild och film, dessutom får du en rolig studietid.

Det är en kreativ och bred utbildning som passar dig som vill skapa innehåll, säger Alexandra Stormbom som är utbildningsledare för utbildningen i Stockholm. Om jag inte hade varit utbildningsledare så hade jag gärna gått utbildningen. Den har allt och klasserna har väldigt roligt.

Hur ska man tänka kring arbetsprovet?

– Mitt råd är att inte krångla till det, säger Alexandra. I år ska man skapa en film om filmjölk som arbetsprov för att söka utbildningen. Det går utmärkt att filma med telefonen. Det viktigaste är att budskapet kommer fram. Se till att få med alla punkterna som är i instruktionerna så blir det bra. Tänk även på att det är bättre att skicka in något som kanske inte är helt klart, än inget alls, Säger Alexandra.

Vad får man lära sig på utbildningen?

– Digital kommunikatör SoMe  är ett roligt yrkesval är en väldigt bred utbildning som ger kompetens inom många olika områden. Du får bland annat lära dig att skriva, publicera, marknadsföra samt göra mediestrategier och kommunikationsplaner.

Vem passar utbildningen för?

– Den passar dig som gillar att skapa innehåll. Du får lära dig lite av allt som till exempel skriva, filma, fota, ta fram hemsidor. För att klara utbildningen så måste du vara engagerad och målinriktad. Men det brukar komma naturligt eftersom det är så roligt.

Hur är lärarna?

– De som studerar tycker att det är fantastiskt att lärarna är yrkesverksamma. De lär ut det som man verkligen har nytta av. Allt är relevant och jobbmöjligheterna efter examen är mycket goda.

Hur många praktikperioder?

– Eftersom vi har tre praktikperioder (lärande i arbete/LIA) får du en unik möjlighet att prova på flera arbetsplatser. Många väljer olika företag under praktikperioderna. Sista praktikperioden brukar man också välja ett företag som man faktiskt vill jobba på efter examen.

På vilka företag kan man göra praktik?

– Det varierar väldigt mycket från år till år. I år genomförde de studerande sina LIA-perioder på bland annat: Postnord, Tre, SVT, Novelix, WOS, Filminstitutet, Nyheter 365, Soundtrack your brand, Nicks, Mathem.

Vad tycker de som studerar?

Vi frågade Maria Strömberg som tog examen i fredags om hon skulle rekommendera utbildningen?
– Ja, verkligen, av flera anledningar. Medieinstitutet är en populär yrkeshögskola med gott rykte. Utbildningen är väldigt rolig och det är hög nivå på lärarna. Utbildningen har varit väldigt relevant och innehåller det som arbetsgivarna verkligen efterfrågar. Jag har redan fått jobb som Content manager på boka.se och tog examen i fredags.‘

Här kan du läsa mer om utbildningen Digital kommunikatör SoMe

Vi samarbetar med bland andra
+46social / 56K Digital / Actionist / Antrop / Avidly / Belly Balance / BerntzonBylund / Cilbuper IT AB / Dagny / Dear Friends / Designkontoret Silver & Identity Works / Det. / Doberman / Essity / Estrella / Excellence Management / F&B Factory / Fröjd / Google / Göteborgs Universitet / Grebban Design AB / Gullers Grupp / Helsingborg Design LAB / Involve / IVEO / JMWGolin / King / Le Pacte / LEIA Health / MediaCom / Microsoft / Minnesota / MQ / New Republic / Nexer / Nexer Recruit / Nine Yards / One.com / Plejd AB / Pyramid / Salgado / Scream / Seventy / Spotify / Spotlight / Stendahls / the amazing society / Topvisible / VASS Productions / W Communications / Wenderfalck / Westander /